Alia, praktijk voor psychologie en psychotherapie

 
 

Praktijk Alia is een psychologenpraktijk, gevestigd in het westen van de stad Utrecht. De naam is afkomstig uit het Latijn en betekent “ Langs een andere weg”. Bij Praktijk Alia kan je terecht voor zowel basisGGZ als specialistische GGZ.


Soms merk je dat je zonder hulp niet verder komt. Je wilt graag iets aan je situatie, je gevoelens of klachten veranderen, maar je eigen manier van omgaan en hulp van anderen uit je omgeving blijken niet toereikend. Dan is het prettig om bij een onafhankelijk persoon terecht te kunnen, die met je mee kan denken.

Een eerstelijns psycholoog begeleidt mensen die met zichzelf, op het werk of in relatie met anderen problemen ervaren. Het doel van een behandeling is om op eigen kracht weer verder te kunnen. Dit betekent dat we samen je psychische problemen concreet, doelgericht en praktisch aanpakken.

Een aantal gesprekken is vaak voldoende om je weer op weg te helpen. Denk niet te lang ‘ik moet er alleen uitkomen’ of ‘het moet eerst erger worden’. Juist als je er vroeg bij bent kan een eerstelijns psycholoog goed helpen.Willemijn Corver, Psychotherapeut en GZ-psycholoog

 

Welkom